Het kunststof kozijn op maat

Kunststof is een veelgebruikt materiaal en erg aanwezig in ons dagelijks leven, want het biedt een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Kunststof heeft een groot aantal voordelen, zoals een beter thermisch isolerend vermogen dan aluminium bijvoorbeeld, en prestaties die met hout te vergelijken zijn, maar dan voor een veel lagere kost.

Al deze eigenschappen maken er een ideaal element van voor een renovatie. Voeg daaraan toe dat het erg gemakkelijk is om kunststof kozijnen op maat te maken en dan begrijpt u waarom dit het meest gebruikte materiaal is voor het renoveren van huizen en gebouwen.

Meer te weten komen over het kunststof kozijn op maat

Het is een bijzonder materiaal wat de samenstelling betreft. Inderdaad, kunststof – of PVC – wordt uit zout en petroleum gemaakt. Het is de enige, veel gebruikte plastic die uit meer dan 50% minerale materie bestaat.

kunststof kozijnen ontlenen hun vele voordelen en eigenschappen aan die materie. Zo weerstaan kunststof kozijnen heel goed aan gure weersomstandigheden. Hierdoor vormen ze een uitstekende keuze voor regio’s waar het veel regent en die dicht bij de kust gelegen zijn.

Kunststof heeft nog andere voordelen, want het is een uitstekend isolerend materiaal, dat bovendien “onbederfelijk” is. Dit wil zeggen dat het in tegenstelling tot hout nooit zal rotten en in tegenstelling tot metaal wordt het niet aangetast door corrosie. Dankzij zijn samenstelling bezit het ook antischimmel eigenschappen: bacteriën die verantwoordelijk zijn voor schimmels kunnen zich niet ontwikkelen op deze kozijnen.

Kunststof heeft de reputatie slechts weinig onderhoud te vereisen. Bovendien is kunststof zelfdovend, dat wil zeggen dat het niet blijft branden nadat het in contact geweest is met vuur.